ΕΛΟΠΥ: Δύο μοναδικές γαστρονομικές εκδηλώσεις στη Μαδρίτη
Με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της κατανάλωσης των φρέσκων ελληνικών ψαριών εκτροφής Fish from Greece των μελών της
Η Ισπανία αποτελεί την 2η μεγαλύτερη αγορά για τα φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής, καθώς το 2023 απορρόφησε
περίπου 28% της ελληνικής παραγωγής. Συνολικά το 2023 εισάχθηκαν συνολικά στην Ισπανία 64.400 τόνοι τσιπούρας
και λαβρακιού εκ των οποίων 52%, 33.520 τόνοι, από την Ελλάδα.
Σε αυτό το πλαίσιο και με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της κατανάλωσης των φρέσκων ελληνικών ψαριών
εκτροφής Fish from Greece των μελών της, η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), με το
Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας και το Ισπανο-Ελληνικού Εμπορικού
Επιμελητηρίου, διοργάνωσε στη Μαδρίτη δύο ιδιαίτερα γεύματα γαστρονομίας στο εστιατόριο VelascoAbellà, του
διακεκριμένου με δύο αστέρια Michelin Ισπανού chef Óscar Velasco.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, η εκδήλωση ξεκίνησε με demo μαγειρικής για συνταγή με λαβράκι Fish from
Greece σε επιλεγμένους Ισπανούς μάγειρες και ακολούθησε γεύμα. Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, συμμετείχαν
εκπρόσωποι του ειδικού διατροφικού και γενικού τύπου, bloggers και inNuencers γεύσης. H ΕΛΟΠΥ προσέφερε φρέσκα
ελληνικά ψάρια εκτροφής Fish from Greece, λαβράκια, τσιπούρες, φαγκριά και μαγιάτικα. H φίνα γεύση τους
αναδείχτηκε από εκλεκτά ελληνικά κρασιά, πραγματοποιώντας ένα “Fish & Wine Pairing” με τη συμμετοχή γνωστής
οινολόγου.
Στο διήμερο εκδηλώσεων προώθησης των προϊόντων της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, την ΕΛΟΠΥ εκπροσώπησε η κα
Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσιών Σχέσεων, η οποία προέβη σε ομιλία-παρουσίαση της
ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας και του εξωστρεφούς χαρακτήρα της και των ιδιαίτερων θετικών ποιοτικών και υγιεινών
χαρακτηριστικών των ελληνικών ψαριών εκτροφής. Το Ισπανο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο εκπροσωπήθηκε από
τον Πρόεδρο, κ. Ανδρέα Παππά και τον Αντιπρόεδρο κ. Jacobo Beltrán. Συμμετείχαν ενεργά ο κ. Παντελής Γκάσιος,
Σύμβουλος Α’ και η κα Χριστίνα Οικονόμου, Γραμματέας Γ΄, του Γραφείου ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας. Την εκδήλωση
τίμησε με παρουσία του και χαιρετισμό ο Πρέσβυς της Ελλάδος στην Ισπανία κ. Ηλίας Φωτόπουλος.
Στο χώρο του εστιατορίου έγινε συνέντευξη σχετικά με το ελληνικό ψάρι εκτροφής, την διήμερη δράση και τη σημασία
της ισπανικής αγοράς για τα ελληνικά ψάρια εκτροφής, από τοπικό κανάλι της Μαδρίτης (Telemadrid), με την
συμμετοχή της κας Μπογδάνου και του κ. Παντελή Γκάσιου.
Η διήμερη δράση αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία περαιτέρω εδραίωσης του ελληνικού ψαριού εκτροφής στην
Ισπανία. Οι εκδηλώσεις γαστρονομίας και ενημέρωσης σε χώρες της Ευρώπης που εξάγονται τα φρέσκα ελληνικά
ψάρια εκτροφής Fish from Greece αποτελούν σταθερή αξία στη φαρέτρα των δράσεων εξωστρέφειας της ΕΛΟΠΥ.
Εκτός από την παρουσία της σε διεθνείς εκθέσεις, η ΕΛΟΠΥ έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις με την Ελληνική Πρεσβεία
και τον ΕΟΤ στο Μιλάνο, την Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο, το Johnson & Wales University στις ΗΠΑ και άλλες
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις