Στο 2,7% ανήλθε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο από 2,6% τον Δεκέμβριο

Οριακή αύξηση σημείωσε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο, φτάνοντας στο 2,7% από 2,6% τον Δεκέμβριο και 2,4% τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) η κατηγορία των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών έμεινε σχεδόν σταθερή, με πληθωρισμό μόλις 0,1%.

Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας 

Αναλυτικότερα, σε ετήσια βάση η τιμή στο μοσχάρι αυξήθηκε κατά 5,7%, στο χοιρινό 2%, στα φρέσκα ψάρια 7,1%, στα κατεψυγμένα λαχανικά 4,6%, στην ζάχαρη, στις σοκολάτες, στα γλυκά και στα παγωτά 3,9%, στο μεταλλικό νερό, στα αναψυκτικά και στους χυμούς φρούτων 7,6%, στην ένδυση και την υπόδηση 5,4%, στα ενοίκια κατοικιών 9,2%, στο φυσικό αέριο 26,5%, στον ηλεκτρισμό 5,9%, στις μεταφορές επιβατών με αεροπλάνο 31,6%, στα ξενοδοχεία, μοτέλ και πανδοχεία 16,8%, στα ασφάλιστρα υγείας 7% και στα εστιατόρια, κυλικεία, ζαχαροπλαστεία και καφενεία 4,6%.

Στον αντίποδα μειώσεις καταγράφονται στο ελαιόλαδο 10,5%, στα νωπά φρούτα 2,7%, και στα αλλαντικά 2,3%.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις