Η λίστα του Taste Atlas

Τις 19 από τις 100 θέσεις καταλαμβάνουν ελληνικά τυριά στη σχετική λίστα με τα «καλύτερα τυριά του κόσμου» που δημοσίευσε το Taste Atlas.

Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι πως η ιδιαίτερα δημοφιλής και στους ξένους, φέτα βρίσκεται μόλις στην 88η θέση.

Στην κορυφαία πεντάδα και συγκεκριμένα στην 4η θέση βρίσκεται η γραβιέρα Νάξου. Δέκα θέσεις μετά στη 14η βρίσκεται το Μέλιχλωρο της Λήμνου.

Στην 23η θέση συναντάμε τη γραβιέρα Κρήτης, στην 31η το Κρασοτύρι και στην  32η το Καλαθάκι Λήμνου. Μέσα στα 50 πρώτα βρίσκεται επίσης η Κεφαλογραβιέρα, στη 41η θέση και το Κεφαλοτύρι στη 46η.

Αρσενικό Νάξου, ανθότυρο και Μετσοβόνε καταλαμβάνουν τις θέσεις 51, 55 και 56 αντίστοιχα ενώ στην 67η το Μαστέλο Χίου.

Ακολουθούν στη 71η το λαδοτύρι Μυτιληνης, στην 74η η φορμαέλα Αράχωβας- Παρνασσού, στην 78η η γραβιέρα Αγράφων και στην 80η η μυζύθρα.

Κασέρι, Σαν Μιχάλη Σύρου και Φέτα καταλαμβάνουν τις θέσεις  83,83, 88 αντίστοιχα. Τέλος στη θέση 99 βρίσκεται η Σφέλα Μεσσηνίας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις