Τι δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας

Τη δημιουργία ενός μουσείου, μέσω του οποίου θα προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα της Θεσσαλίας, το αμπέλι, το σταφύλι, το κρασί και το τσίπουρο ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας κατά την εναρκτήρια ημέρα της φετινής Γιορτής Κρασιού στον Αμπελώνα.

«Στο πλαίσιο των δράσεων Πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θέλουμε να δημιουργήσουμε στην περιοχή ένα Μουσείο Οίνου και Τσίπουρου, το οποίο θα αποτελέσει ένα εμβληματικό σημείο για την πορεία αυτών των ταυτοτικών προϊόντων και την ανάδειξη της τοπικότητας.

Ένα μουσείο που θα είναι επισκέψιμο σε μαθητές, φοιτητές και πολίτες. Πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να το κάνουμε σε βάθος διετίας. Θεωρώ χρέος μας ως περιφερειακή διοίκηση να αναδείξουμε τα στοιχεία της ιδιαιτερότητας κάθε περιοχής, όπως θα κάνουμε και στα Φάρσαλα με την εκεί δημιουργία ενός μουσείου για τον χαλβά», ανέφερε ο κ. Κουρέτας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις