Διαβάστε ποιες επιχειρήσεις συμμετείχαν στην έκθεση του Μονάχου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για 9η χρονιά η ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών με απευθείας πώληση, FOOD & LIFE 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο από τις 27 Νοεμβρίου έως την 1η  Δεκεμβρίου. Η έκθεση διοργανώθηκε από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Μονάχου – GHM, τον οποίο αντιπροσωπεύει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Την ελληνική συμμετοχή οργάνωσε η εταιρεία-μέλος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, K.L.Ni. Promotion, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην FOOD & LIFE 2024 συμμετείχε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με 8 τοπικούς μικρούς παραγωγούς και μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα όπως: ελαιόλαδο, ελιές, οίνος, μέλι και μελισσοκομικά προϊόντα, χυμό, μαρμελάδες και chutneys από ρόδι, ξηρούς καρπούς, όσπρια και φυτικά σαπούνια.

Επιπλέον, συμμετείχαν και τρεις ελληνικές επιχειρήσεις: η ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΣΑΠΟΥΝΑΚΗΣ από τα Χανιά με μια εξαιρετική γκάμα τοπικών οίνων από δικά της αμπέλια, η εταιρία επεξεργασίας κρεάτων ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ Α.Ε. από την Πρέβεζα με ποικιλίες από λουκάνικα και καπνιστό κρέας και η μελισσοκομία PHILOMELIA, επίσης από την Πρέβεζα, με αυθεντικό ελληνικό μέλι.

Στα περίπτερα της ελληνικής συμμετοχής, παρευρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο, κ. Κωνσταντίνος Κοδέλλας, η επικεφαλής του Γραφείου Ο.Ε.Υ. Μονάχου, κα Ρέα Τσιτσάνη, καθώς και οι εμπορικοί ακόλουθοι, κα Μαρία Μουζουράκη και κ. Γεώργιος Μεχτερίδης. Τους υποδέχτηκαν και τους ξενάγησαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας της ΠΣΕ, κ. Αναστάσιος Βελισσαρίου, και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Υλοποίησης Προγραμμάτων ΠΤΑ ΠΣΕ, κ. Χαράλαμπος Κασαράς.

Η FOOD & LIFE 2024 συγκέντρωσε περίπου 80.000 επισκέπτες, λάτρεις της παραδοσιακής κουζίνας και των τοπικών εδεσμάτων. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν προϊόντα από διάφορες περιοχές της Ευρώπης και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Για το 2025, η FOOD & LIFE θα διοργανωθεί δύο φορές στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μονάχου. Η πρώτη διοργάνωση θα λάβει χώρα 12 – 16 Μαρτίου 2025, παράλληλα με τη Διεθνή Έκθεση Χειροτεχνίας, Handwerk & Design και την Έκθεση Κηποτεχνίας, Garten München. Η δεύτερη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί 12 – 16 Νοεμβρίου 2025, μαζί με τη Διεθνή Έκθεση Ειδών Οικιακής Χρήσης, Λαϊκής Τέχνης και Δώρων, Heim+Handwerk.

Κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί, για πληροφορίες σχετικά με την FOOD & LIFE, να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο τηλ.: 210 64 19 018, E-Mail: [email protected] ή να ανατρέχει στην ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις: www.german-fairs.gr και στην ιστοσελίδα της έκθεσης: www.food-life.de/en/.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις