Γιατί δεν πρέπει να σπάμε τα μακαρόνια πριν το βράσιμο
Η συμβουλή των Ιταλών
Εκείνοι που σίγουρα ξέρουν καλύτερα από όλους για τον σωστό τρόπο μαγειρέματός τους αλλά και οτιδήποτε έχει σχέση με τα μακαρόνια είναι οι Ιταλοί.
Άλλωστε για τους Ιταλούς τα μακαρόνια δεν είναι απλώς ένα φαγητό αλλά πάθος, τρόπος ζωής και απόλυτα συνδεδεμένα με την εθνική κουλτούρα τους. Επομένως κάθε «μυστικό» τους σχετικά με το μαγείρεμα των ζυμαρικών είναι σημαντικό.
Ένα από αυτά είναι πως δεν σπάνε ποτέ τα μακαρόνια, πριν τα βράσουν. Αυτό δεν σχετίζεται με τη γεύση τους αλλά κυρίως με τον σωστό τρόπο κατανάλωσης των ζυμαρικών.
Τα μακαρόνια λοιπόν, σύμφωνα με τους Ιταλούς όταν καταναλώνονται πρέπει να τυλίγονται ολόκληρα στο πιρούνι, επομένως χρειάζεται να διατηρούν το αρχικό μήκος τους. Με τον τρόπο αυτό παράλληλα αποφεύγονται και τα «ατυχήματα» με τους λεκέδες από τη σάλτσα τα συνοδεύει τα ζυμαρικά.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις