Η γαλλική τούρτα μήκους …121,88 μέτρων που κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες

Για την παρασκευή της απαιτήθηκε μία εβδομάδα δουλειάς και κινητοποιήθηκαν περισσότεροι από 20 ζαχαροπλάστες από διαφορετικά καταστήματα
Χρειάστηκαν περίπου 350 κιλά φράουλες, 150 κιλά ζάχαρη, 415 κιλά κρέμα ζαχαροπλαστικής, 4.000 αυγά για να παρασκευαστεί από το ζαχαροπλαστείο Maison Heloise, που βρίσκεται κοντά στο Παρίσι, η μεγαλύτερη τούρτα Φρεζιέ η οποία κέρδισε μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.
Η τούρτα Fraisier (παραδοσιακό γαλλικό γλύκισμα) μήκους 121,88 μέτρων ανέκτησε το ρεκόρ το οποίο κατείχε από το 2019 η Ιταλία με ένα γλύκισμα μήκους 100,48 μέτρων.
Το βραβευμένο γλύκισμα απλώθηκε σε σειρά τραπεζιών στο παγοδρόμιο του προαστίου Αρζεντέιγ για να το θαυμάσουν οι κάτοικοι της περιοχής. Προκειμένου να εγκριθεί από την επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες, η τούρτα Φρεζιέ έπρεπε να έχει πλάτος και ύψος τουλάχιστον 8 εκατοστών και να είναι ενιαία, όχι σε κομμάτια.
Η ιδέα γεννήθηκε στο μυαλό του ζαχαροπλάστη Γιουσέφ Ελ Γκατού, ο οποίος παραδέχεται πως από παιδί μαγευόταν από τα Ρεκόρ Γκίνες. Για την παρασκευή της τούρτας, συνολικού βάρους 1,2 τόνων, απαιτήθηκε μία εβδομάδα δουλειάς και ο Γιουσέφ Ελ Γκατού κινητοποίησε περισσότερους από 20 ζαχαροπλάστες από διαφορετικά καταστήματα. Όσο για το στήσιμό της, οι διοργανωτές εργάζονταν όλη τη νύχτα και ένα μεγάλο μέρος της ημέρας.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις