Με λεπτό φύλλο που περιέχει μία στρώση ξινής μυζήθρας, ετοιμάζεται στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι και σερβίρεται με μέλι

Από τα διασημότερα κρητικά εδέσματα, η σφακιανή πίτα ξεχωρίζει για τη νοστιμιά της και ενθουσιάζει τους επισκέπτες που τη δοκιμάζουν.

Με λεπτό φύλλο που περιέχει μία στρώση ξινής μυζήθρας, ετοιμάζεται στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι και σερβίρεται με μέλι.

Η συνταγή από τη σελίδα greekbreakfast.gr

Υλικά:

  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. φρέσκια μυζήθρα
  • 1 κ.σ. λάδι
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ φλ. νερό
  • ½ σφηνάκι ρακή
    Λίγο μέλι

Προετοιμασία:

Καταρχάς σε μια λεκάνη αναμειγνύετε το αλεύρι, το λάδι, τη ρακή, το αλάτι και το νερό και τα ζυμώνετε έως ότου σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Κατόπιν την καλύπτετε και την αφήνετε να «ξεκουραστεί» για μια ώρα. Έπειτα την κόβετε σε κομμάτια (μεγέθους μιας χούφτας) και βάζετε μέσα σε κάθε ένα από αυτά μια κουταλιά μυζήθρα. Αφήνετε και αυτά για λίγη ώρα και μετά παίρνετε την μπάλα ζύμης και με τον πλάστη ανοίγετε ένα λεπτό στρογγυλό φύλλο.

Εκτέλεση:

Στη συνέχεια παίρνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προτού βάλετε μέσα τις πίτες ρίχνετε μια κουταλιά λάδι για να μην κολλήσουν. Έπειτα τις βάζετε και τις ψήνετε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Όσο είναι ακόμη ζεστές τις περιχένετε με μέλι και προαιρετικά με σουσάμι.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις