Ο Ακης Πετρετζίκης μάς δίνει την πιο απλή, εύκολη και γευστική συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια

Το Πάσχα πλησιάζει και οι προετοιμασίες για τις γιορτινές ημέρες και το πασχαλινό τραπέζι εντείνονται.

Τι πιο απαραίτητο για αυτές τις ημέρες από τα αγαπημένα κλασικά πασχαλινά κουλουράκια; Ο Ακης Πετρετζίκης μάς δίνει την πιο απλή, εύκολη και γευστική συνταγή. Δοκιμάστε να τα φτιάξετε και δεν θα χάσετε!

Συνταγή: Πασχαλινά κουλουράκια του Ακη Πετρετζίκη

Υλικά

300 γρ. βούτυρο Lurpak
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 γρ. μαστίχα, προαιρετικά
7 γρ. μαχλέπι, προαιρετικά
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κρόκους, από μεσαία αβγά
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
100 γρ. γάλα, 3,5%
900 γρ. αλεύρι μαλακό
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει.
Προαιρετικά, χτυπάμε σε ένα γουδί 1 κ.σ. ζάχαρη με τη μαστίχα για να σπάσει και αφήνουμε στην άκρη.

Σταματάμε το μίξερ και βάζουμε τον χυμό, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας, τους κρόκους, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα, 3-4 κ.σ. από το αλεύρι και αλάτι. Προαιρετικά προσθέτουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα της αρεσκείας μας υπολογίζοντας 30 γρ. ζύμη για το κάθε κουλουράκι.
Μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο.
Ψήνουμε το κάθε ταψί ξεχωριστά για 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις