Η χώρα που κέρδισε τη Γαλλία και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ζαχαροπλαστικής
Ο διεθνής διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στη Λυών της Γαλλίας
Με 8 χρυσά μετάλλια από 1989, η Γαλλία υποχώρησε φέτος στη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ζαχαροπλαστικής, τον διεθνή διαγωνισμό που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στη Λυών της Γαλλίας.
Νικήτρια αναδείχθηκε η Ιαπωνία, η ομάδα της οποίας δημιούργησε μια γρανίτα από λεμόνι, αχλάδι, κατιφέ και σοκολάτα σε σχήμα φύλλου Asanoha το οποίο είναι ένα γεωμετρικό μοτίβο που βασίζεται σε ένα κανονικό εξάγωνο και ονομάζεται έτσι επειδή το σχήμα του μοιάζει με φύλλο κάνναβης- για το επιδόρπιο του εστιατορίου της. Για παγωμένο επιδόρπιο, προσέφερε μια λιχουδιά βερίκοκο που έμοιαζε με παιχνίδι με περιστρεφόμενη κορυφή.
🔙 A huge congratulation to team Japan, who won this Grand Final this year! 🇯🇵
And for the occasion, we invite you to (re)discover what our 3 candidates created during this Grand Final! 🤩
Once again, our heartfelt congratulations! 👏#PastryWorldCup #Final #Japan #Gastronomy pic.twitter.com/DsTuCBZiHh— CoupeMondePâtisserie (@CMP_Lyon) January 27, 2025
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Κάθε ομάδα είχε τρία μέλη: ειδικούς στη σοκολάτα, τον πάγο και τη ζάχαρη αντίστοιχα. Οι τριάδες ανέλαβαν να δημιουργήσουν τρία επιδόρπια – σε διάστημα 5 ωρών – που θα εκπροσωπούσαν τη χώρα τους: ένα παγωμένο επιδόρπιο, ένα επιδόρπιο εστιατορίου και μια σοκολάτα επίδειξης.
Παράλληλα οι διαγωνιζόμενοι φορούσαν θεματικές ενδυμασίες και αξεσουάρ. Τα μέλη της ομάδας της Γαλλίας φορούσαν κομψά ριγέ πουκάμισα και μπερέδες, οι σεφ του Μεξικού φορούσαν μάσκες εμπνευσμένες από την Ημέρα των Νεκρών και η ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου φορούσε καπέλα και παπιγιόν.
Αναλυτικά η κατάταξη:
- Ιαπωνία
- Γαλλία
- Μαλαισία
- Κίνα
- Βέλγιο
- Ιταλία
- Νότια Κορέα
- Σιγκαπούρη
- Ηνωμένο Βασίλειο
- Αργεντινή
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Με πληροφορίες από CNN
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις