Lifestyle & Food

Ιταλική καπρέζε: Η διάσημη σαλάτα με 3 μόνο υλικά και τα μυστικά της

Ιταλική καπρέζε: Η διάσημη σαλάτα με 3 μόνο υλικά και τα μυστικά της

Ντομάτα, μοτσαρέλα, βασιλικός συνθέτουν τα χρώματα της ιταλικής σημαίας

Απλή στην παρασκευή της με μόλις τρία υλικά, δροσερή και άκρως καλοκαιρινή, η σαλάτα Καπρέζε πήρε το όνομά της από το Κάπρι της Ιταλίας. Τα χρώματά των τριών βασικών της υλικών, ντομάτες, μοτσαρέλα, ελαιόλαδο και μερικά αρωματικά φύλλα βασιλικού συνθέτουν την ιταλική σημαία.

Παρά το γεγονός ότι είναι πολύ εύκολο να την ετοιμάσετε, έχει κι αυτή  τα «μυστικά» της.

Η θερμοκρασία της μοτσαρέλας

Η θερμοκρασία της μοτσαρέλας θεωρείται σημαντική για την επιτυχία μίας Καπρέζε. Επειδή είναι να τυρί που περιέχει αρκετό νερό, καλό είναι να το αφήνουμε 10-15′ λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να «στεγνώσει» προτού το χρησιμοποιήσουμε για τη σαλάτα.

Ντομάτες ώριμες

Οι ντομάτες πρέπει να είναι ώριμες και μόλις κοπούν, σε όσο το δυνατό ομοιόμορφες ροδέλες με τη μοτσαρέλα, τις αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσουν για να φύγει επίσης το περιττό νερό.

Πλατύφυλλος βασιλικός στο τέλος

Προτιμήστε πλατύφυλλο βασιλικό με μεγάλα φύλλα και προσθέστε τον στο τέλος πριν σερβίρετε, για να μη μαραθεί και μαυρίσει.

Μικρή ποσότητα ελαιόλαδου

Το ελαιόλαδο – έξτρα παρθένο- πρέπει να μπαίνει σε μικρές ποσότητες και να μην «πνίξει» τη σαλάτα και «εξαφανίσει» τη γεύση των υπόλοιπων συστατικών. Λίγο αλάτι και προαιρετικά φρεσκοτριμμένο πιπέρι, απογειώνουν την καπρέζε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu