Κοντοσούβλι, γουρνοπούλα και απάκι: Τρία ελληνικά πιάτα που ξεχωρίζουν σε λίστα του Taste Atlas
Κορυφαίο πιάτο με χοιρινό, αναδεικνύεται το Lechona, παραδοσιακό πιάτο από την Κολομβία
Το κοντοσούβλι στην 8η θέση, η γουρνοπούλα στην 11η και το απάκι στην 32η είναι τα τρία ελληνικά που συμπεριλαμβάνει στη λίστα με τα 50 καλύτερα πιάτα με χοιρινό το Taste Atlas.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Lechona, παραδοσιακό πιάτο με χοιρινό από την Κολομβία.
Για το κοντοσούβλι, που βρίσκεται στην υψηλότερη θέση από πλευράς της χώρας μας, το Taste Atlas αναφέρει ότι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αποτελείται από μεγάλα κομμάτια χοιρινού κρέατος μαριναρισμένα σε μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών, στη συνέχεια σουβλισμένα και μαγειρεμένα αργά σε ψησταριά, σαν γύρο ή σουβλάκι. Η μαρινάδα περιέχει, συχνά, συστατικά όπως σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, πάπρικα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και κόκκινο κρασί. Μετά το μαρινάρισμα, το κρέας περνάει σε ένα μεγάλο σουβλάκι και ψήνεται σε ανοιχτή φλόγα, που έχει σαν αποτέλεσμα μια πλούσια και γευστική εξωτερική κρούστα με ζουμερό, τρυφερό εσωτερικό.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις