Από τον σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη

Μία πανεύκολη συνταγή με λίγα υλικά.. κατάλληλη και για όσους ακολουθούν vegan διατροφή.
Vegan brownies από τον σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη και τη σελίδα της ΙΟΝ.

Υλικά

  • 1 μεσαία γλυκοπατάτα
  • 25 γρ. κακάο ΙΟΝ
  • 85 γρ. σιρόπι σφενδαμου ή μέλι αν το θέλετε πιο γλυκό
  • 150 γρ. φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε την γλυκοπατάτα μέχρι να μαλακώσει.
  2. Σε ένα μούλτι βάζουμε την βραστή γλυκοπατάτα μας και τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε μακρόστενη φόρμα κέικ, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για 12 λεπτά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις