Λαχταριστά τρουφάκια με τρία μόνο υλικά
Η συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη με κουβερτούρα και κακάο ΙΟΝ
Με μόλις τρία υλικά, τα κλασικά και αγαπημένα μικρών και μεγάλων, κουβερτούρα και κακάο ΙΟΝ καθώς και κρέμα γάλακτος, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τα πιο λαχταριστά σπιτικά τρουφάκια.
Η συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη
Υλικά:
- 375 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 50 γρ. κακάο ΙΟΝ
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη που εφάπτεται.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Μόλις παγώσει η γκανάζ μας, κάνουμε μικρές μπάλες και τις ρολάρουμε στο κακάο.
- Διατηρούνται στο ψυγείο.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις