Η συνταγή από τη σελίδα veggie sisters

Το αγαπημένο cheesecake, στη vegan παραλλαγή του με φιστικοβούτυρο είναι εξίσου νόστιμο και απολαυστικό.

Η παρακάτω συνταγή είναι από τη σελίδα  από veggie sisters.

Vegan cheesecake

Υλικά

για τη βάση
230 γρ. digestive
60 γρ. μαργαρίνη
για την κρέμα
180 γρ. γάλα καρύδας παγωμένο για 24 ώρες στο ψυγείο
180 γρ. φιστικοβούτυρο
50 γρ. σιρόπι αγαύης
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
40 γρ. σταγόνες σοκολάτας
για το γαρνίρισμα
50 γρ. φιστίκια αλατισμένα και χοντροκοπανισμένα (peanuts)
20 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε στο multi τα digestive να γίνουν σκόνη.

Λιώνουμε το βούτυρο και σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο.

Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι και το πατικώνουμε να ισιώσει.

Καλύπτουμε με ένα πιάτο και το βάζουμε στο ψυγείο.

Βάζουμε στο μπλέντερ το γάλα καρύδας (το πηχτό άσπρο μέρος) και το χτυπάμε μαζί με το φιστικοβούτυρο και το εκχύλισμα μέχρι να «δέσουν» τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας.

Αδειάζουμε την κρέμα στη βάση και γαρνίρουμε με τα φιστίκια και τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε 5 ώρες στην κατάψυξη να σφίξει. Μετά το μεταφέρουμε στο ψυγείο και λίγο αργότερο μπορούμε να το κόψουμε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις