NiDo: Η ζεστή «φωλιά» του Κολωνακίου υποδέχεται τον χειμώνα ανανεωμένη
Πλούσια, λίστα κρασιών, νόστιμες προσθήκες tapas πιάτων και funky μουσικές
«Κρυμμένο» στο μικρό κολωνακιώτικο στενό της Λεβέντη, τοNiDo βάζει στη συνταγή του ισόποσες δόσεις φαγητού, ποτού και μουσικής, και μας χωράει όλους. Μια σωστή «φωλιά» (σ.σ. όπως είναι η μετάφρασή του από τα Ισπανικά) για τις δύσκολες μέρες.
Το NiDo άνοιξε μόλις πριν ενάμιση χρόνο, από την ομάδα του Simul: η Αλεξάνδρα Γασπαρινάτου, ο Γιώργος Γασπαρινάτος, ο sommelierΤριαντάφυλλος Λούζης και ο βραβευμένος σεφ Νίκος Θωμάς είχαν στο μυαλό τους ένα στέκι όπου τις παρέες θα ενώνει ένα ωραίο vibe, θα μοιράζονται γευστικά tapas πιάτα και θα απολαμβάνουν το κρασί τους. Έτσι, φώτισαν τη χαρακτηριστική, κίτρινη ταμπέλα του NiDo (Good Vibes Funky Bites & Enjoy the Wines), χαμήλωσαν τα φώτα στη σάλα όπου τα stools συνυπάρχουν με τους δερμάτινους καναπέδες, και ξεκίνησαν να αλλάζουν την ιδέα που έχουμε για τα bars και για το τι σημαίνει bar food.
Στο NiDo θα έρθεις για τις προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιών που ανανεώνονται διαρκώς, από τους αμπελώνες του κόσμου, την αναπάντεχη μουσική, για τα πιάτα του Νίκου Θωμά, που παραμένουν πάντα ανατρεπτικά νόστιμα. Κυρίως όμως, θα έρθεις για την ατμόσφαιρα γιατί όλα τα παραπάνω δένουν αρμονικά μεταξύ τους.
Το μενού
Στα τραπέζια του NiDo τα πιάτα μπαίνουν στη μέση, με διάθεση να μοιραστούν ανάμεσα σε όλη την παρέα. Στο μαγειρικό σύμπαν του Νίκου Θωμά τίποτα δεν είναι όπως φαντάζεσαι ότι θα είναι ενώ η φετινή μικρή κάρτα έχει ακόμα πιο εντυπωσιακές γευστικές εκπλήξεις. Γιατί, ποτέ δεν περίμενες ότι ένα Κουνουπίδι (με vinaigrette από kombu– wasabi, και φιστίκι Αιγίνης) μπορεί να είναι τόσο νόστιμο, ότι η Τηγανιτή Πατάτα (τερίνα πατάτας, ketchup από πιπεριά Φλωρίνης, παστός κρόκος αυγού) τελικά είναι μια λιχουδιά που δεν θες να μοιραστείς με κανέναn ή ότι η Πολέντα (με παρμεζάνα και τρούφα) κρύβει μία τόσο βελούδινη μπουκιά στο εσωτερικό της. Στα highlight αυτού του απολαυστικού tapas μενού ανήκουν, φυσικά, και η Ισπανική Τορτίγια που φτιάχνεται με βιολογικά αυγά, πατάτα, κουνέλι και τηγανιτό κρεμμύδι, η Πικάνια Αρνί (βούτυρο gremolata, πιπεριές pardon), σίγουρα το –πλέον- ξακουστό NiDo Fried Chicken.
Τα κρασιά
Από αυτήν την εξίσωση δεν θα μπορούσε να λείπει το κρασί. Ο sommelier Τριαντάφυλλος Λούζης έχει δημιουργήσει μία ευέλικτη wine list, που αλλάζει και εμπλουτίζεται συχνά. Εδώ θα ανακαλύψουμε περίπου 80 ετικέτες (με 12 από αυτές να σερβίρονται και σε ποτήρι) σε πραγματικά εξαιρετικές τιμές.
Η μουσική
Το NiDo δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς τη μουσική του. Ανατρεπτική σαν την κουζίνα του Νίκου Θωμά, σέξι σαν το ίδιο το NiDo, ενίοτε πιο χορευτική σαν τη διάθεση του Σαββάτου. Τις Παρασκευές γινόμαστε ένα στο ωραίο African party που συνθέτουν οι μουσικές του dj Νίκου Θωμά (μια συμπαντική συνωνυμία!), τα Σάββατα αφήνουμε να μας παρασύρουν τα disco vibes του dj Χρήστου Παπαγιάννη – το σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν βαριόμαστε. Ακόμη κι αν είναι ένα τυχαίο βράδυ καθημερινής, κι εμείς ψάχνουμε ένα after office στέκι για να αποφορτιστούμε. Το NiDo φτιάχτηκε (και) για εκείνα τα δύσκολα απογεύματα μετά τη δουλειά. Ίσως, μάλιστα, να ανήκει λίγο παραπάνω σε αυτά.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις