Η συνταγή από τη Δωδώνη

Κατάλληλα για πρωινό αλλά και για ένα σνακ όλες τις ώρες της μέρας. Pancakes oλικής άλεσης φρούτα και μέλι θα καλύψουν τη διάθεση σας για γλυκό χωρίς να επιβαρυνθείτε με τις θερμίδες της ζάχαρης.

Η παρακάτω συνταγή από τη Δωδώνη.

Υλικά

  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 12 γρ. baking powder
  • 2 αυγά
  • 220 γρ. αλεύρι ολικής
  • 40 ml ξύδι λευκό
  • 40 γρ. βούτυρο πρόβειο ΔΩΔΩΝΗ, λιωμένο
  • 450 ml. γάλα φρέσκο ΔΩΔΩΝΗ πλήρες
  • 5 γρ. μαγειρική σόδα
  • 7 γρ. αλάτι
  • 70 γρ. μέλι
  • φρούτα της επιλογής σας

Εκτέλεση

  • Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Κόβουμε τα φρούτα σε φέτες. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής άλεσης, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, τη σόδα, το baking powder.
  • Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά, το μέλι και το ξύδι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε ένα παχύρευστο χυλό.
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μία κουτάλα από το μείγμα.
  • Μόλις γεμίσει η επιφάνεια φουσκάλες, γυρίζουμε το pancake και ψήνουμε για ακόμα 2 λεπτά από την άλλη μεριά.
  • Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  • Σερβίρουμε με φρούτα και μέλι.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις