Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ

Η παράδοση της Τσικνοπέμπτης προβλέπει το ψήσιμο και την κατανάλωση κρέατος.

Για όσους ψήσουν στο σπίτι τους ο ΕΦΕΤ έχει μοιραστεί με τους καταναλωτές 7 βασικές συμβουλές, για ασφαλές ψήσιμο:

  1. Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε.
  2. Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο.
  3. Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  4. Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του.
  5. Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο.
  6. Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
  7. Ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις