Οι 6+1 συμβουλές για ασφαλές ψήσιμο στο κρέας

freepik
Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ
Η παράδοση της Τσικνοπέμπτης προβλέπει το ψήσιμο και την κατανάλωση κρέατος.
Για όσους ψήσουν στο σπίτι τους ο ΕΦΕΤ έχει μοιραστεί με τους καταναλωτές 7 βασικές συμβουλές, για ασφαλές ψήσιμο:
- Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε.
- Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο.
- Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του.
- Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο.
- Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
- Ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις