Κορυφαία αμπελοτόπια, διαφορετικές εσοδείες και πλούσιες οινικές ιστορίες διαμορφώνουν μοναδικές εμπειρίες για τους επισκέπτες στις 7 με 10 Μαρτίου

Για 31η χρονιά, περισσότεροι από 250 οινοποιοί, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς παρουσιάζουν χιλιάδες συναρπαστικά κρασιά και αποστάγματα σε οινόφιλους καταναλωτές και επαγγελματίες του κρασιού, στο μεγαλύτερο οινικό ραντεβού της χώρας που δίνεται φέτος στο Ζάππειο Μέγαρο στις 7 έως 10 Μαρτίου.

Στο Οινόραμα 2025 ο επισκέπτης θα περιπλανηθεί γευστικά σε κορυφαία αμπελοτόπια, θα μυηθεί στις οινικές εκφάνσεις που κρύβει κάθε διαφορετική εσοδεία και θα μάθει ιστορίες για όλα τα κρασιά σε σχέση με το χρόνο και τον άνθρωπο. Η έκθεση παροτρύνει τους επισκέπτες της να αφεθούν σ’ αυτό το ταξίδι οινικής εξερεύνησης, που ο καθένας μπορεί να βιώσει με το δικό του προσωπικό τρόπο.

Τα κομβικά σημεία του Οινοράματος είναι τα εξής:

Ελεύθερη γευστική περιπλάνηση σε όλο το Ζάππειο Μέγαρο, στα εκατοντάδες οινοποιεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το καθένα με δικό του σταντ, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει όποιο κρασί του κεντρίσει το ενδιαφέρον και να μάθει, από τον παραγωγό, τα πάντα για αυτό.

Πλατεία Γευσιγνωσίας: Αίθουσα αφιερωμένη σε όσα κρασιά κυκλοφόρησαν στην αγορά τους τελευταίους 12 μήνες και, σε αντιδιαστολή, εμβληματικές ετικέτες με 20χρονη, τουλάχιστον, παρουσία στην ελληνική αγορά.

Wine Bar Οινικών Αποκαλύψεων: Σπάνια κρασιά από αφανείς ελληνικές ποικιλίες αμπέλου, οίνοι ήπιας οινοποίησης και πολύ μικρά οινοποιεία.

Οινοτεχνία: Οι πιο πρόσφατες καινοτομίες στην τεχνολογία της οινοποίησης και στις πρακτικές αμπελουργίας.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, το Οινόραμα λειτουργεί με 2 τετράωρες περιόδους: 10:00 – 14:00 & 15:00 – 19:00. Την Παρασκευή 7 Μαρτίου θα λειτουργήσει 17:00 – 21:00. Η προαγορά εισιτηρίων γίνεται στην ιστοσελίδα της έκθεσης, www.oenorama.com.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις