Για τη διατροφή των 15.000 διεθνών αθλητών από 208 χώρες αναμένεται να παρασκευάζονται  περισσότερα από 40.000 γεύματα κάθε μέρα

Περισσότεροι από 200 σεφ αναμένεται να προετοιμάσουν 13 εκατ. γεύματα για τους αθλητές και τις αθλήτριες των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, δημιουργώντας ουσιαστικά το …μεγαλύτερο εστιατόριο του κόσμου.

Για τη διατροφή των 15.000 διεθνών αθλητών από 208 χώρες αναμένεται να παρασκευάζονται  περισσότερα από 40.000 γεύματα κάθε μέρα, τόσο στο εστιατόριο του Ολυμπιακού Χωριού όσο και σε 14 άλλα σημεία σε όλη την πόλη.

Συνολικά κατά τη διάρκεια των Αγώνων θα ετοιμαστούν και σερβιριστούν περισσότερα από 13 εκατ. γεύματα, ποσότητα που παρέχεται σε συνολικά 10 Παγκόσμια Κύπελλα ποδοσφαίρου!

Επίκεντρο θα αποτελέσει το συγκρότημα κινηματογραφικών στούντιο Cité du Cinéma στο Σεν Ντενίς, στα περίχωρα του Παρισιού. Οι αθλητές θα έχουν πρόσβαση σε έξι βασικούς τομείς αφιερωμένους στη γαλλική, την ασιατική, την αφρο-καραϊβική και την παγκόσμια κουζίνα, με 500 διαφορετικές συνταγές.

Τα μενού προετοιμάστηκαν σε συνεργασία με την Γαλλίδα πρώην χάλκινη Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοϊας Ελέν Ντεφρανς (Hélène Defrance) που πλέον εργάζεται ως διατροφολόγος. Όπως λέει, επικέντρωσε την τεχνογνωσία της στο να παράσχει «μια περιεκτική, ευχάριστη και θρεπτική πρόταση που θα ικανοποιούσε κάθε τύπο γεύματος».

Το φαγητό που προσφέρεται στους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν αποτέλεσμα εργασίας τεσσάρων ετών με στόχο τη μείωση στο μισό του αποτυπώματος άνθρακα των παραγομένων γευμάτων, σε σύγκριση με το Λονδίνο το 2012. Το ένα τέταρτο όλων των συστατικών θα προέρχεται από ακτίνα 250 χιλιομέτρων από το Παρίσι, και το 20% θα είναι πιστοποιημένα βιολογικό. Κρέας, γάλα και αυγά θα είναι  γαλλικά και το ένα τρίτο των τροφίμων θα είναι φυτικής προέλευσης. Παράλληλα, στο Ολυμπιακό Χωριό έχουν εγκατασταθεί διακόσιες βρύσες νερού, χυμού και αναψυκτικών θα προσφέρονται μόνο επαναχρησιμοποιήσιμα ποτήρια και σερβίτσια.

Μεταξύ των 200 σεφ βρίσκονται και τρεις σούπερ σταρ: Chaignot, Mazzia και Benallal, ο καθένας από τους οποίους έχει αναπτύξει ένα πιάτο με την υπογραφή που συνδυάζει τα καλύτερα της γαλλικής παράδοσης παρασκευασμένα  με τοπικά υλικά και εστιάζοντας με προσοχή στις διατροφικές ανάγκες των κορυφαίων αθλητών του κόσμου και τα αθλήματά τους.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις