Ο Αύγουστος θα ξεκινήσει με την γιορτή της σαρδέλας Καλλονής που μαζί με το Ούζο είναι από τα διασημότερα προϊόντα του νησιού

Το άρωμα του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έχουν και φέτος οι Καλοκαιρινές γιορτές της Λέσβου. Οι λάτρεις του νησιού αλλά και του εθνικού μας αποστάγματος, «ταξιδεύουν» σ’ ένα αυθεντικό ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων, με τον γλυκάνισο να κυριαρχεί καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανές μουσικές παραστάσεις, μαγειρικές επιδείξεις και δράσεις που αναδεικνύουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Πρεσβευτής του Ελληνικού πολιτισμού, το αγαπημένο ελληνικό απόσταγμα που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις εκδηλώσεις.

Ο Αύγουστος θα ξεκινήσει με την γιορτή της σαρδέλας Καλλονής που μαζί με το Ούζο είναι από τα διασημότερα προϊόντα του νησιού. Ο συνδυασμός της γεύσης του Ούζου Πλωμαρίου με τη σαρδέλα Καλλονής θα προσφέρει στους επισκέπτες μοναδικές γευστικές εμπειρίες.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ακόμα εκθέσεις φωτογραφίας, ημερίδες και live cooking. Το διήμερο 27/7  & 28/7 το νησί θα πλημμυρίσει από τις μελωδίες των τοπικών μουσικών σχημάτων, ενώ θα προσφέρεται σαν κέρασμα Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου για τους επισκέπτες.

Σηεμιώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες η διασκέδαση κορυφώθηκε στο «Ouzo fest» και στο Φεστιβάλ Τέχνης & Γαστρονομίας του Πλωμαρίου με το αγαπημένο απόσταγμα να κυριαρχεί. Όλες οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο ευρύτερο πρόγραμμα δράσεων «Λεσβιακό Καλοκαίρι 2024.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις