Πεντανόστιμοι και τραγανοί vegan κουραμπιέδες
Η συνταγή από τη σελίδα theveggiesisters.gr
Τραγανοί, αφράτοι και πεντανόστιμοι, οι παρακάτω vegan κουραμπιέδες του δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους παραδοσιακούς
Η συνταγή από τη σελίδα theveggiesisters.gr
Υλικά
425 γρ. Αλεύρι Μαλακό
150 γρ. Ελαιόλαδο
60 γρ. Κρασί Λευκό
40 γρ. Κονιάκ
150 γρ. Ζάχαρη Άχνη
70 γρ. Αμύγδαλα
1/2 κ.γ. Σόδα
1,5 κ.γ. Baking Powder
1 κ.γ. Εκχύλισμα Βανίλιας
1/2 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα και σε ένα ταψάκι καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για
8 λεπτά.
Στη συνέχεια τα σπάμε είτε μέσα σε γουδί, είτε τα χοντροαλέθουμε στο μπλέντερ (δεν τα κάνουμε σκόνη, αλλά μικρά κομματάκια!). Κοσκινίζουμετο αλεύρι μαζί με το baking powder.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την άχνη και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα κι ανακατεύοντας, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλλα. Προσθέτουμε το μισό περίπου αλεύρι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε στο κρασί την σόδα και με το που αρχίσει να φουσκώνει το διάλυμα, το προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το υπόλοιπο αλεύρι. Στο σημείο αυτό ζυμώνουμε με απαλές κινήσεις, όσο χρειάζεται ακριβώς για να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά. Θα προκύψει μια ζύμη αρκετά λαδερή, την οποία αφήνουμε στην άκρη για περίπου δέκα λεπτά.
Κόβουμε από τη ζύμη κομμάτια βάρους 25-30 γραμμαρίων και τα πλάθουμε σε μπαλάκια, τα οποία πιέζουμε με το δάκτυλό μας από πάνω ώστε να δημιουργηθεί μια λακουβίτσα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 210 βαθμούς για 10 λεπτά ήμέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, ανάλογα με την ισχύ του κάθε φούρνου.
Όταν ψηθούν, τους ακουμπάμε σε σχάρα και τους αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον μία ώρα και κατόπιν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις