Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα μειώθηκε στο 1,5% τον Οκτώβριο από 3,2% τον Σεπτέμβριο και 2,8% τον Αύγουστο

Στο 2,4% μειώθηκε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο από 2,9% τον Σεπτέμβριο και 3% τον Αύγουστο σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας 

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι τιμές στο ελαιόλαδο αυξήθηκαν κατά 18,1%, στο ψωμί 1,2%, στα κρέατα 2,1%, στα νωπά ψάρια 8,5%, στα λαχανικά 3,3%, το ηλεκτρικό ρεύμα  αυξήθηκε κατά 12,9%, το φυσικό αέριο 10,2% και ενοίκια κατοικιών κατά 6,5%. Στον αντίποδα η Ελληνική Στατιστική Αρχή καταγράφει μειώσεις στο αλεύρι και άλλα δημητριακά κατά 8%, στα ζυμαρικά 3%, στα γαλακτοκομικά και στα αβγά 3,9%, στα φρέσκα φρούτα 2,9%, στον καφέ 3,8% και στο πετρέλαιο θέρμανσης 16%.

Συνολικά ο πληθωρισμός στα τρόφιμα μειώθηκε στο 1,5% αυξήθηκε τον Οκτώβριο από 3,2% τον Σεπτέμβριο και 2,8% τον Αύγουστο.

Eurostat: Αυξήθηκε στο 3,2% ο  πληθωρισμός τον Οκτώβριο   

Ωστόσο την στιγμή που η Ελληνική Στατιστική Αρχή αναφέρει ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε τον Οκτώβριο η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή, η Eurostat αναφέρει ότι αυξάνεται, έστω και οριακά, ο πληθωρισμός στην χώρα μας φτάνοντας στο 3,2% τον Οκτώβριο από 3,1% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα  προκαταρκτικά της στοιχεία.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις