Τι μπορείτε να κάνετε αν είναι άγουρο το αβοκάντο

Με έναν εύκολο και απόλυτα «φυσικό» τρόπο μπορείτε να επιταχύνεται τη διαδικασία ωρίμανσης του αβοκάντο ώστε να μπορέσετε να το απολαύσετε πιο γρήγορα.

Τοποθετήστε το άγουρο αβοκάντο σε μια χάρτινη σακούλα μαζί με μήλα ή μπανάνες, κλείστε την και αφήστε την σε θερμοκρασία δωματίου. Τα φρούτα αυτά εκκρίνουν αιθυλένιο, ένα φυσικό αέριο που επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης. Τοποθετώντάς τα μέσα στη χάρτινη σακούλα το αιθυλένιο βοηθούν» το άγουρο αβοκάντο να ωριμάσει πιο γρήγορα.

Η διαδικασία μπορεί να να διαρκέσει από 1 έως 3 ημέρες, ανάλογα με την αρχική του κατάσταση.

Ο πιο γρήγορος και άμεσος τρόπος πάντως είναι να τυλίξετε το άγουρο αβοκάντο με αλουμινόχαρτο και να το βάλετε στον φούρνο στους 100ο C για 15 λεπτά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις