Το ιστορικό σοκολατάκι που δημιουργήθηκε το 1890 από γνωστό ζαχαροπλάστη του Σάλτσμπουργκ, τον Paul Fürst

Έπειτα από 135 χρόνια, το εργοστάσιο που παρήγαγε ετησίως κατ’ αποκλειστικότητα 57 εκατ. αυθεντικά Mozartkugel, τα μικρά στρογγυλά σοκολατάκια με μαύρη σοκολάτα και γέμιση από μαρτσιπάν, νουγκατίνα και φιστίκι που φέρουν την όψη του Μότσαρτ στο περιτύλιγμα τους ετησίως έβαλε λουκέτο τον περασμένο μήνα, καθώς η Salzburg Schokolade κήρυξε πτώχευση.

Τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και κυρίως το ράλι των διεθνών τιμών του κακάο στέρησαν τελικά από την πόλη το ιστορικό σοκολατάκι που δημιουργήθηκε το 1890 από γνωστό ζαχαροπλάστη του Σάλτσμπουργκ, τον Paul Fürst.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το λαχταριστό γλυκό συνδέεται αδιαίρετα με την αυστριακή ταυτότητα », έγραψε η Βερένα Μάγιερ, ανταποκρίτρια της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung στη Βιέννη.  

 Παρά την τοπική καταγωγή τους, η άδεια παραγωγής του προϊόντος ανήκει εδώ και αρκετά χρόνια στον αμερικανικό όμιλο Mondelez International, ο οποίος σύμφωνα με τον Guardian αναμένεται να μεταφέρει την παραγωγή τους σε κάποιο από τα υπάρχοντα εργοστάσια του δικτύου της με ανεπιβεβαίωτες ως τώρα πληροφορίες τοπικών μέσων να αναφέρουν ως πιθανή επιλογή τη μονάδα στην Τσεχία.

Με πληροφορίες από Guardian 

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις