Τι αναφέρουν στο FoodLife τα δύο αδέλφια από την Εύβοια για τα καινοτόμα προϊόντα τους

Της Κωνσταντίνας Χελιδώνη

Το όνειρο της προγιαγιάς τους Μαρίας Δαρδούμα, αποφάσισαν να εκπληρώσουν δύο αδέρφια από το Αλιβέρι Ευβοίας, ο Ιωάννης και Βαγγέλης Μάλλιος, φτιάχνοντας το δικό τους εργαστήρι χειροποίητων ζυμαρικών και τραχανά. Η οικογενειακή επιχείρηση «Dardouma Family» διαθέτει ένα σύγχρονο εργαστήρι στο χωριό Βέλος Ευβοίας, όπου εκεί φτιάχνονται από τα πιο παραδοσιακά προϊόντα όπως είναι οι χυλοπίτες και ο τραχανάς μέχρι και πιο μοντέρνα όπως είναι ο τραχανάς με γκότζι μπέρι, με λαχανικά ή ολικής άλεσης με αλεύρι ντίνκελ.

Σήμερα, τα προϊόντα βρίσκονται στα ράφια καταστημάτων της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Νορβηγίας, ενώ από τις αρχές του έτους άνοιξε για την εταιρεία και η αγορά της Ντόχας. Μάλιστα, αυτή τη περίοδο τα στελέχη της εταιρείας βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις και με την αγορά της Αυστραλίας. «Τα πιο εξεζητημένα προϊόντα στο εξωτερικό είναι αυτά που παντρεύουν την παράδοση με τη μόδα της εποχής. Αυτά είναι ο τραχανάς με το γκότζι μπέρι, άλλωστε οι υπερτροφές γνωρίζουν μεγάλη άνθηση στο εξωτερικό, αλλά και τα προϊόντα με το αλεύρι ντίνκελ. Το συγκεκριμένο αλεύρι, ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά επανήλθε στο προσκήνιο λόγω της υψηλής διατροφικής που διαθέτει αλλά και της ελάχιστης γλουτένης που περιέχει» δηλώνει στο FoodLife ο ένας εκ των ιδρυτών, Ι. Μάλλιος.

Έρχεται νέα σειρά vegan προϊόντων

Η μεγάλη γκάμα των χειροποίητων προϊόντων Δαρδούμα περιέχει από τραχανά ξινό, γλυκό, με γκότζι μπέρι, με λαχανικά, με γιαούρτι, ξινό με προζύμι, ολικής άλεσης ντίνκελ, με γίδινο γάλα αλλά και ζυμαρικά από χυλοπίτες ολικής μέχρι γκόγκλιες και κριθαράκι με φρέσκα αυγά και σιμιγδάλι. Τα παραδοσιακά προϊόντα βρίσκονται σε ντελικατέσεν καταστήματα στο εξωτερικό αλλά και σε παντοπωλεία σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στελέχη της Dardouma, μέσα στους επόμενους μήνες ετοιμάζεται να βγει στην αγορά και νέα σειρά προϊόντων με την εταιρεία να εισέρχεται δυναμική και στην αγορά των plant based λανσάροντας την πρώτη τους σειρά με vegan προϊόντα. «Κατά τη διάρκεια της πανδημίας επικεντρωθήκαμε στην ανάπτυξη των εγκαταστάσεων μας με σκοπό να αυξήσουμε την παραγωγή μας καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση. Μέσα σε ένα χρόνο έχουμε επενδύσει περί τα 40.000 ευρώ για την ανάπτυξη του εξοπλισμού μας και πλέον θα προχωρήσουμε και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων έχοντας σταθερά την ποιότητα και την παράδοση ως αναπόσπαστα κομμάτια της ανάπτυξης του συνόλου της επιχείρησής μας» σημειώνουν οι επιχειρηματίες.

«Οι καταναλωτές του εξωτερικού αγαπούν την παράδοση όσο και οι Έλληνες»

Η πρώτη ύλη των προϊόντων της επιχείρησης Δαρδούμα συλλέγεται ως επί των πλείστων από την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας καθώς θέλουν να ενισχύσουν όσο μπορούν τους τοπικούς παραγωγούς. Από το 2016 που ξεκίνησαν, οι δύο επιχειρηματίες τις εξαγωγές, η πορεία της εταιρείας είναι ανοδική έως και σήμερα. «Μέσα στους επόμενους στόχους είναι να ενισχύσουμε την παρουσία μας στο εξωτερικό, αφού βλέπουμε ότι ο καταναλωτής του εξωτερικού αγαπάει την παράδοση όσο και ο Ελληνας» καταλήγει ο Ι. Μάλλιος.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις