Σνακ: Ποια είναι τα χειρότερα για την υγεία μας
Οι υγιεινές επιλογές με τις οποίες μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε
Μερικά από τα πιο αγαπημένα μας σνακ είναι ταυτόχρονα και τα χειρότερα για τον οργανισμό. Το τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι οδηγούν σε λιγούρες και ενισχύουν την ανθυγιεινή διατροφική συμπεριφορά.
Τα καλύτερα είναι:
– Καρότο, σέλινο ή μήλο.
– Χούμους, τυρί cottage ή αβοκάντο – απλωμένο σε κράκερς ολικής άλεσης
– Φρούτα
– Ξηροί καρποί και σπόροι
– Προβιοτικό γιαούρτι.Αν επιθυμούμε κάτι γλυκό, το ιδανικό που προτείνει είναι ένα ζελέ χωρίς ζάχαρη ή 2-4 πλάκες μαύρης σοκολάτας (με 70% κακάο).
– Καρότο, σέλινο ή μήλο.
– Χούμους, τυρί cottage ή αβοκάντο – απλωμένο σε κράκερς ολικής άλεσης
– Φρούτα
– Ξηροί καρποί και σπόροι
– Προβιοτικό γιαούρτι.Αν επιθυμούμε κάτι γλυκό, το ιδανικό που προτείνει είναι ένα ζελέ χωρίς ζάχαρη ή 2-4 πλάκες μαύρης σοκολάτας (με 70% κακάο).
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις