Τρεις λόγοι για να τα εντάξουμε στη διατροφή μας

Νόστιμα αλλά και με πολλές ευεργετικές ιδιότητες, τόσο για την υγεία όσο και για την εξωτερική μας εμφάνιση, τα σύκα είναι υψηλά σε φυσικά σάκχαρα, μέταλλα και διαλυτές ίνες. Επίσης, είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία, όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και χαλκό και αποτελούν καλή πηγή αντιοξειδωτικών βιταμινών Α και Κ, που συμβάλλουν στην υγεία και την ευεξία.

Προωθούν την πεπτική υγεία

Καθώς περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, τα σύκα είναι μια εξαιρετική σπιτική θεραπεία για πεπτικά προβλήματα. Η καθημερινή κατανάλωση σύκων μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, της ελκώδους κολίτιδας, της δυσκοιλιότητας και άλλων πεπτικών προβλημάτων.

Βοηθούν στην υγεία της καρδιάς

Τα σύκα είναι ένας φυσικός τρόπος για να διατηρήσουμε φυσιολογικά την αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα λίπους στο αίμα και τη χοληστερόλη, μειώνοντας τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα.

Υποστηρίζουν τα υγιή μαλλιά και το δέρμα

Τα σύκα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά που δυναμώνουν τα μαλλιά και το δέρμα. Ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος, μέταλλα που περιέχουν τα σύκα μειώνουν την τριχόπτωση και βοηθούν τη νέα ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις