Συνταγή: Αλμυρά muffins με ελιά και φέτα για όλες τις ώρες της ημέρας
Εύκολη συνταγή από τη ΔΩΔΩΝΗ
Τα αλμυρά muffins αποτελούν ένα εύκολο σνακ που μπορούμε να καταναλώσουμε όλες τις ώρες της ημέρας.
Η παρακάτω συνταγή από τη ΔΩΔΩΝΗ, για muffins με φέτα και ελιές.
Yλικά
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 100 ml φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ
- 100 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ 8%
- 125 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ
- 175 γρ. αλεύρι
- 2 αυγά
- 8-10 ελιές μαύρες
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις ελιές και τις κόβουμε σε κομματάκια. Κόβουμε και τη φέτα σε κομματάκια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι, το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ και τα αυγά. Προσθέτουμε τη φέτα ΔΩΔΩΝΗ, το γάλα και τις ελιές και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μοιράζουμε το μείγμα σε χάρτινες φόρμες για cupcakes τις οποίες έχουμε τοποθετήσει μέσα στο ειδικό ταψί με τις θήκες.
- Ψήνουμε στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, για 18-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις