Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ινδοκινέζικη και τρώγεται πολύ στην Ινδία κυρίως σε μη vegan εκδοχή

Από τους πιο νόστιμους vegan κεφτέδες φούρνου που έχεις φάει. Αυτοί οι λαχανοκεφτέδες φούρνου είναι ένα όνειρο.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ινδοκινέζικη και τρώγεται πολύ στην Ινδία κυρίως σε μη vegan εκδοχή.

Τη συνταγή βρήκαμε από τη food blogger mrssoupe.

Vegan λαχανοκεφτέδες φούρνου

Υλικά

για τους λαχανοκεφτέδες
3 φλ. τριμμένο και στραγγισμένο λάχανο
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
λίγο αλάτι
λίγο τζίντζερ
λίγο σκόρδο σε σκόνη
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. corn flour

για τη σάλτσα

2 κ.σ. σόγια σως
3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
2 κ.σ. ξίδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 κ.σ. νερό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1 κ.σ. corn flour (+ 2 κ.σ. νερό)

Εκτέλεση
Ξεκίνα ετοιμάζοντας τους λαχανοκεφτέδες. Χτύπα το λάχανο στο μούλτι. Μετέφερε σε λεπτή πετσέτα και στράγγισε για να φύγουν τα πολλά υγρά.
Ανακάτεψε το λάχανο με το αλεύρι, το corn flour και τα μπαχαρικά. Θα δημιουργηθεί κάτι σαν κιμάς.
Σχημάτισε κεφτέδες και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Στα μισά του χρόνου γύρισε τους κεφτέδες σου.
Βγάλε από τον φούρνο και άφησε τους κεφτέδες σου να κρυώσουν. Βάλε τους κεφτέδες στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Ετοίμασε τη σάλτσα σου. Σε μπολάκι ανακάτεψε τη σόγια σως, την κέτσαπ, το ξίδι. Σε βαθύ τηγάνι ρίξε το ελαιόλαδο.
Ρίξε μέσα το σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σώταρε για μερικά λεπτά. Ρίξε μέσα το μείγμα της σόγιας σως.
Πρόσθεσε και το νερό.
Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το corn flour με τις 2 κ.σ. νερό μέχρι να διαλυθεί το corn flour.
Ρίξε το μείγμα στο τηγάνι. Ανακάτεψε 1-2 λεπτά. Ρίξε μέσα τους κεφτέδες.
Ανακάτεψε 1-2 λεπτά και πρόσθεσε και φρέσκο κρεμμυδάκι. Οι λαχανοκεφτέδες σου είναι έτοιμοι.

TIPS

Η κλασική συνταγή θέλει τους κεφτέδες τηγανιτούς. Αν επιλέξεις να τους τηγανίσεις μπορείς να τους ρίξεις μετά κατευθείαν στη σάλτσα που θα ετοιμάσεις. Αν, όμως, επιλέξεις να τους ψήσεις, όπως έκανα και εγώ, τότε καλό είναι να τους βάλεις προηγουμένως στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Διαφορετικά μπορεί όταν θα τους ρίξεις στη σάλτσα να σου διαλυθούν.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις