Η συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη

Τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων cookies, μπορούν να παρασκευαστούν εύκολα στο σπίτι χρησιμοποιώντας 7 απλά υλικά.

Η παρακάτω συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη.

Συστατικά

  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 μεσαίο αυγό
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ baking powder
  • 1 βανιλίνη
  • 100 γρ. σταγόνες κλασικής κουβερτούρας ΙΟΝ

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το ρίχνουμε σε ένα μπολ, μαζί με την ζάχαρη.
  2. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το αυγό.
  4. Τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμαράκι.
  5. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  6. Αμέσως μετά, μοιράζουμε το ζυμάρι μας και κάνουμε 4 μεγάλες μπάλες με αυτό.
  7. Τοποθετούμε σε ταψί, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα πατάμε ελαφρώς.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις