Συνταγή για το γιορτινό τραπέζι: Πράσινη πασχαλινή σαλάτα με dressing αβοκάντο
Αυτή η συνταγή θα είναι έτοιμη σε μόλις 45 λεπτά
Συνταγή για μία εύκολη και πολύ δροσερή σαλάτα για το πασχαλινό τραπέζι.
Αυτή η συνταγή για πράσινη πασχαλινή σαλάτα με dressing αβοκάντο, θα είναι έτοιμη σε μόλις 45 λεπτά!
Συνταγή για πασχαλινή σαλάτα
Υλικά
10-12 φύλλα μαρούλι
1 ματσάκι άγρια ρόκα
200 γρ. φύλλα σπανάκι baby
1 ματσάκι από μυρώνια και καυκαλήθρες, χοντροκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
2 μικρά κολοκύθια, σε πολύ λεπτές φέτες
4-5 ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
4 σπαράγγια ωμά, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες διαγώνια
4 αγκινάρες συντηρημένες σε λάδι, κομμένες στα 4
2 κουτ. γλυκού σπόρους chia
Για το dressing
180 γρ. αβοκάντο
40 ml χυμό λεμονιού
70 ml αγουρέλαιο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το χοντρό κεντρικό κοτσάνι των φύλλων μαρουλιού και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τη ρόκα την αφήνουμε ολόκληρη ή τη χοντροκόβουμε.
Dressing: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι μαζί με αλατοπίπερο και τα πολτοποιούμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ, εκτός από τους σπόρους chia. Προσθέτουμε λίγο από το dressing που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια. Προσθέτουμε τους σπόρους chia και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε σε σαλατιέρα ή πιατέλα.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις