Η συνταγή από την «Μύλοι Κρήτης»

Ιδανικά για να συνοδέψουν τον πρωινό ή τον απογευματινό καφέ σας, κατάλληλα και για όσους ακολουθούν τη νηστεία της Σαρακοστής.

Μπισκοτάκια με ταχίνι: θα χρειαστείτε 35 λεπτά για την προετοιμασία τους και μόλις 15΄ για το ψήσιμο.

Η συνταγή από την «Μύλοι Κρήτης» και τη σεφ Εύα Παρακεντάκη.

Υλικά

  • 500 γρ. Φαρίνα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 180 γρ. Ταχίνι
  • 180 γρ. Ρόφημα Βρώμης Πορτοκάλι-Μάνγκο Vero Cereal
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ
  • κ.γ. μαγειρική σόδα
  • κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1.5 γρ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1.5 γρ. μοσχοκάρυδο
  • σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη, το ταχίνι και τη μισή ποσότητα από το ρόφημα βρώμης. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σε ένα ποτήρι αναμειγνύουμε τον υπόλοιπο ρόφημα βρώμης με τη μαγειρική σόδα και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ.

Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.

Πλάθουμε τα κουλουράκια σε μπαστουνάκια, μπαλίτσες, κουλουράκια ή σε άλλο σχήμα της αρεσκείας μας.

Τα βουτάμε ένα-ένα σε ένα μπολ που έχουμε βάλει ρόφημα βρώμης και έπειτα τα περνάμε μέσα από ένα άλλο μπολ που έχουμε βάλει το σουσάμι, έτσι ώστε να κολλήσει το σουσάμι επάνω στο μπισκότο μας.

Τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Και ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις