Η συνταγή από τους Μύλους Κρήτης

Κατάλληλος για την περίοδο της νηστείας, νόστιμος και εύκολος στην παρασκευή, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς αποτελεί ένα γευστικό επιδόρπιο για όλες τις ώρες.

Η συνταγή από τους Μύλους Κρήτης.

Υλικά

  • 200 γρ. Σιμιγδάλι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Χονδρό
  • 500 γρ. Νερό
  • 460 γρ. Ζάχαρη
  • 125 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ Τσουνάτο
  • 100 γρ. Κουκουνάρια
  • 100 γρ. Αμύγδαλα
  • Κανελογαρύφαλλα τριμμένα

Εκτέλεση

Βράζουμε τη μισή ζάχαρη με το νερό επί 5 λεπτά για να φτιάξουμε το σιρόπι.

Ψήνουμε με το λάδι το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα και τα κουκουνάρια έως ότου ξανθύνουν.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το ζεστό σιρόπι.

Ανακατεύουμε το χαλβά και τον βάζουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου απορροφηθεί τελείως το σιρόπι.

Κατόπιν προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.

Τον ανακατεύουμε μερικά λεπτά ακόμη σε σιγανή φωτιά, τον σκεπάζουμε με μία πετσέτα και όταν μισοκρυώσει τον αδειάζουμε σε φόρμα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις