Συνταγή: Νόστιμα και γιορτινά gingerbread cookies
Η συνταγή από τους Μύλους Θράκης
Εύκολα στην παρασκευή και γεμάτα «άρωμα» Χριστουγέννων τα gingerbread cookies θα σας βάλουν αμέσως σε εορταστικό κλίμα.
Η συνταγή από τους Μύλους Θράκης.
Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις : 1.000 γρ.
Βούτυρο 82%: 380γρ.
Ζάχαρη καστανή: 380γρ.
Μέλι: 350γρ.
Αυγά: 150γρ.
Αμύγδαλο πούδρα: 80γρ.
Αλάτι: 4γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 20γρ.
Σόδα: 6γρ.
Κανέλα: 6γρ.
Μοσχοκάρυδο: 8γρ.
Τζίντζερ: 20γρ.
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι.
- Έπειτα με το φτερό προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Ξεκουράζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε πάχος 2-3 χιλιοστά.
- Κόβουμε μπισκότα με τα χριστουγεννιάτικα κουπ πατ και μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Θερμοκρασία ψησίματος: 180 °C
- Χρόνος ψησίματος: 10-12 λεπτά
- Αφού κρυώσουν στολίζουμε τα μπισκότα με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά γλάσου και ζαχαρόπαστας της αρεσκείας μας.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις