Συνταγή για λεμονόπιτα σαν αφρός που φτιάχνεται πανεύκολα

Αν αγαπάς τη λεμονάτη γεύση όσο κι εγώ, αυτή η συνταγή είναι εδώ για εσένα!

Λεμονόπιτα αφρός που θα την απολαύσεις όσο δεν πάει.

Φτιάχνεται πολύ εύκολα και με λίγα υλικά. Τη συνταγή βρήκαμε στο instagram της mikrikoiliodouli.

Συνταγή για σιροπιαστή λεμονόπιτα

Υλικά

Για τη λεμονόπιτα
100 γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Ξύσμα και χυμό από δύο λεμόνια
5 κ.σ. στραγγιστο γιαούρτι
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το σιρόπι
1.5 κούπα νερό
1.5 κούπα ζάχαρη
Ξύσμα και χυμό από ένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Στον κάδο του μίξερ, τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα και χτυπάμε πολύ καλά, συνεχίζουμε ρίχνοντας ένα ένα τα αυγά. Έπειτα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό και το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να βουτάμε το μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε τη λεμονόπιτα μας να κρυώσει τελείως.

Για το σιρόπι, σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση και να λιώσει η ζάχαρη.

Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με καυτό σιρόπι.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις