Συνταγή: Πεντανόστιμη και αφράτη τραχανόπιτα με φέτα
Η συνταγή του σεφ Σταύρου Βαρθαλίτη στην ΕΡΤ
Χωρία φύλλο, με αλεύρι, αφράτη εσωτερικά και τραγανή εξωτερικά, αυτή η συνταγή για παραδοσιακή τραχανόπιτα με φέτα, θα σας ενθουσιάσει.
Η συνταγή που παρουσίασε ο σεφ Σταύρος Βαρθαλίτης στην ΕΡΤ
Υλικά συνταγής
250 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
220 γρ. Τραχανάς γλυκός
3 Αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
300 γρ. Φέτα θρυμματισμένη
100 γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
50 γρ. Βούτυρο λιωμένο
500 γρ. Νερό
600 γρ. Γάλα
2 Κλωνάρια φρέσκια ρίγανη (ψιλοκομμένη)
2 Κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (ψιλοκομμένο)
Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Έξτρα βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
Σουσάμι λευκό και μαύρο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα 500 γρ. νερό, τον τραχανά και τον αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
• Σε άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά, τη φέτα, την κεφαλογραβιέρα, το μπέικιν, το βούτυρο, το γάλα, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
• Αφού φουσκώσει ο τραχανάς τον σουρώνουμε και τον προσθέτουμε στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
• Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά, για 4-5 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουμε έναν χυλό.
• Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί 25×35 εκ., προσθέτουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με λευκό και μαύρο σουσάμι.
• Ψήνουμε για 50-55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
• Αποσύρουμε από τον φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια.
• Σερβίρουμε την πίτα ζεστή.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις