Η συνταγή του σεφ Σταύρου Βαρθαλίτη στην ΕΡΤ

Χωρία φύλλο, με αλεύρι, αφράτη εσωτερικά και τραγανή εξωτερικά, αυτή η συνταγή για παραδοσιακή τραχανόπιτα με φέτα, θα σας ενθουσιάσει.

Η συνταγή που παρουσίασε ο σεφ Σταύρος Βαρθαλίτης στην ΕΡΤ

Υλικά συνταγής

250 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.

220 γρ. Τραχανάς γλυκός

3 Αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)

300 γρ. Φέτα θρυμματισμένη

100 γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη

1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ

50 γρ. Βούτυρο λιωμένο

500 γρ. Νερό

600 γρ. Γάλα

2 Κλωνάρια φρέσκια ρίγανη (ψιλοκομμένη)

2 Κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (ψιλοκομμένο)

Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Έξτρα βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

Σουσάμι λευκό και μαύρο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.

• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα 500 γρ. νερό, τον τραχανά και τον αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.

• Σε άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά, τη φέτα, την κεφαλογραβιέρα, το μπέικιν, το βούτυρο, το γάλα, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.

• Αφού φουσκώσει ο τραχανάς τον σουρώνουμε και τον προσθέτουμε στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.

• Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά, για 4-5 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουμε έναν χυλό.

• Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί 25×35 εκ., προσθέτουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με λευκό και μαύρο σουσάμι.

• Ψήνουμε για 50-55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.

• Αποσύρουμε από τον φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια.

• Σερβίρουμε την πίτα ζεστή.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις