Συνταγή: Τέλεια τάρτα με ντομάτες και ανθότυρο – Πολύ τραγανή και εύκολη
Συνταγή για μια πανεύκολη αλμυρή τάρτα, ιδανική για το καλοκαίρι
Μια ξεχωριστή συνταγή για τάρτα, άκρως νόστιμη και με μεσογειακό χαρακτήρα που συνδυάζει ώριμες ντομάτες, ανθότυρο, κρέμα τυριού και ρίγανη πάνω σε τραγανή ζύμη.
Η αλμυρή αυτή τάρτα είναι ιδανική για κάθε τραπέζι τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τη συνταγή βρήκαμε από τη food blogger Νικόλ Μαρίνου.
Συνταγή: Τάρτα με ντομάτες και ανθότυρο
Υλικά
Υλικά για τη ζύμη:
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 ml φρέσκο γάλα αγελαδινό
50 ml ελαιόλαδο
100 ml χλιαρό νερό
1 κουτ.γλ. αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:
300 γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
200 γρ. ανθότυρο ψιλοκομμένο
1 τεμ. αυγό ολόκληρο
2 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
ρίγανη ξερή κατά βούληση
αλάτι κατά βούληση
πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Για την επικάλυψη:
3 – 4 τεμ. ώριμες ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
1 – 2 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
ρίγανη ξερή κατά βούληση
αλάτι κατά βούληση
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, βάζουμε αλάτι, ελαιόλαδο και ρίγανη και τις ανακατεύεουμε με ένα κουτάλι να βραχούν πολύ καλά μεταξύ τους. Στη συνέχεια τις βάζουμε στο στραγγιστό για μακαρόνια για να βγάλουν τα υγρά τους και αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C βαθμούς στις αντιστάσεις.
Στη συνέχεια σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γάλα, το ελαιόλαδο, το χλιαρό νερό και το αλάτι και πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια αφράτη και μαλακή ζύμη.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη το ζυμάρι ( αν κολλάει η ζύμη πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ) σε στρογγυλό κύκλο μεγαλύτερο από τη βάση της ταρτιέρας για να καλύψει και τα τοιχώματα.
Λαδώνουμε με ένα πινελάκι μια ταρτιέρα 24 εκ. και με τη βοήθεια του πλάστη τοποθετούμε επάνω τη ζύμη έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν μεταξύ τους.
Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα των τυριών στη βάση της ταρτιέρας και με τη ράχη ενός κουταλιού ισιώνουμε έτσι ώστε η γέμιση να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Τοποθετούμε από πάνω μια στρώση ντομάτες με τρόπο που θα μισοσκεπάζει η μια την άλλη μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της τάρτας.
Κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει γύρω γύρω με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
Ψήνουμε στους 200 C βαθμούς για 35 – 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας και να ψηθεί το ζυμάρι.
Σερβίρουμε την τάρτα ντομάτας χλιαρή ή κρύα μαζί με πράσινη σαλάτα.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις