Συνταγή: Τηγανητός μπακαλιάρος σε κουρκούτι μπύρας με σκορδαλιά από παντζάρι

Η συνταγή από την Pescanova
Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και ο μπακαλιάρος είναι απόλυτα συνδεδεμένος με το τραπέζι της συγκεκριμένης ημέρας.
Στην παρακάτω συνταγή από την Pescanova συνοδεύεται με μία διαφορετική σκορδαλιά από τη συνηθισμένη, αυτή τη φορά από παντζάρια.
Υλικά
400 γρ. έτοιμα, βρασμένα παντζάρια
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
150 ml νερό
1 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. μαϊντανό
180 γρ. κορν φλάουρ
Ξύσμα από 1 λάιμ
400 γρ. πατάτες βρασμένες κομμένες σε κυβάκια
220 ml μπύρα
Εκτέλεση:
Για το κουρκούτι:
Σε μπολ αναμειγνύετε την μπύρα, το νερό, τα 2 αλεύρια, τo μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα από το λάιμ, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο, μέχρι να φτιαχτεί ένας λείος χυλός.
Αφήστε στην άκρη στο ψυγείο το μίγμα να ξεκουραστεί, όσο ετοιμάζεται η σκορδαλιά.
Για τη σκορδαλιά από πατζάρι:
Στο μίξερ βάζετε τα πατζάρια και τις πατάτες μαζί με το σκόρδο, το ξύδι και το ελαιόλαδο και ομογενοποιείτε μέχρι να γίνει μια βελούδινη υφή. Διορθώστε τη γεύση με αλατοπίπερο και προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για τον μπακαλιάρο:
Κόβετε τον μπακαλιάρο στο επιθυμητό σχήμα. Στη συνέχεια τον πουδράρετε με αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Σε βαθύ τηγάνι βάζετε το ηλιέλαιο και παράλληλα περνάτε τα φιλέτα μπακαλιάρου από το κουρκούτι.
Τέλος, τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις