Μια πολύ απλή συνταγή για γλυκό ψυγείου για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες

Συνταγή για το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με μπανάνα, μπισκότα και σοκολάτα, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Συνταγή: Το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου

Υλικά

2 φλ. τριμμένο μπισκότο

4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη

2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο

2 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες

1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια

1¾ φλ. γάλα κρύο

1 φάκελο 200 γραμ. χτυπημένη σαντιγί

Κουβερτούρα ή νιφάδες κουβερτούρας.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο.

Το στρώνουμε σαν βάση ανασηκώνοντας πλαϊνά τοιχώματα σε ταψάκι 20 εκ.

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.

Αφήνουμε 5΄ να γίνει το μείγμα χλιαρό.

Αδειάζουμε στο στρωμένο μπισκότο τη λιωμένη σοκολάτα.

Κάνουμε μία στρώση τις μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες.

Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα με το γάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε την κρέμα στιγμής πάνω στις μπανάνες.

Τέλος, γαρνίρουμε με τη σαντιγί κάνοντας ροζέτες με ένα κορνέ ή στρώνοντάς τη με ένα κουτάλι.

Πασπαλίζουμε με τα καρουλάκια σοκολάτας.

Παγώνουμε το γλυκό για 1 ώρα και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Μυστικά

Αυτή η βάση γίνεται με δύο τρόπους.

Μπορούμε να ψήσουμε τη βάση, αφού τη στρώσουμε στη φόρμα, για 15΄-20΄στους 180°C, να την αφήσουμε να κρυώσει κι έπειτα να συνεχίσουμε το στήσιμο του γλυκού.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις