Συνταγή: Τρουφάκια με τη βασιλόπιτα που περίσσεψε
Η συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη
Θέλετε να αξιοποιήσετε τη βασιλόπιτα που περίσσεψε από το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι;
Με τρία μόλις επιπλέον υλικά μπορείτε να φτιάξετε λαχταριστά τρουφάκια.
Η παρακάτω συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη.
Υλικά
700 γρ. βασιλόπιτα
250 γρ. κλασική κουβερτούρα
80 ml γάλα πλήρες
Προαιρετικά 50 ml ποτό της αρεσκείας σας
Για την επικάλυψη:
Τριμμένο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε με τα χέρια τη βασιλόπιτα σε μικρά κομμάτια.
Στη συνέχεια, σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε το γάλα με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία γυαλιστερή γκανάζ.
Έπειτα, αδειάζουμε την γκανάζ μέσα στο μπολ με την τριμμένη βασιλόπιτα και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Αμέσως μετά, πλάθουμε μπαλάκια με το μείγμα μας, στο μέγεθος που επιθυμούμε.
Τέλος, τα «ρολάρουμε» μέσα στο τρίμμα ξηρών καρπών της αρεσκείας μας.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις