Αυτή η συνταγή για υγιεινό παστίτσιο θα σας αρέσει πολύ

Αυτό το νηστίσιμο/vegan παστίτσιο λαχανικών είναι πανεύκολο και ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο.

Τη συνταγή βρήκαμε από τη food blogger mrssoupe.

Συνταγή: Vegan παστίτσιο λαχανικών

Υλικά

για τη σάλτσα λαχανικών
1 κονσέρβα με τριμμένες ντομάτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
400 γρ. μανιτάρια της επιλογής σας ψιλοκομμένα
αλάτι
μείγμα μπαχαρικών

για τα ζυμαρικά
500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
1 κ.σ. corn flour
1/2 φλ. γάλα βρώμης
αλάτι
μαύρο πιπέρι
για την μπεσαμέλ
400 ml γάλα βρώμης
40 ml ελαιόλαδο
43 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. τριμμένο φυτικό τυρί
αλάτι
μαύρο πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Ξεκινα βράζοντας τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά. Στράγγισέ τα και ξέπλυνέ τα.
Την ίδια στιγμή ξεκίνα φτιάχνοντας την σάλτσα. Ρίξε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Πρόσθεσε όλα τα λαχανικά. Σώταρέ τα. Πρόσθεσε την ντομάτα, αλάτι και μπαχαρικά. Μαγείρεψε για 10 λεπτά περίπου. Βγάλε στην άκρη.
Ανακάτεψε τα ζυμαρικά με το corn flour και το γάλα βρώμης.
Για να φτιάξεις την μπεσαμέλ ανακάτεψε σε κατσαρολάκι το αλεύρι με το ελαιόλαδο. Μόλις ομογενοποιηθούν χαμήλωσε τη θερμοκρασία. Πρόσθεσε το γάλα βρώμης και ανακάτεψε μέχρι να αποκτήσεις μια κρεμώδη μπεσαμέλ. Βγάλε στην άκρη και πρόσθεσε το τυρί, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακάτεψε.
Σε μεγάλο ταψί ή πυρέξ βάλε αντικολλητικό χαρτί. Ρίξε τα ζυμαρικά. Άπλωσέ τα καλά. Πρόσθεσε τα λαχανικά και άπλωσέ τα καλά. Ρίξε από πάνω την μπεσαμέλ. Άπλωσε καλά και βάλε σε προθερμασμένο φούρνο.
Ψήσε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Στα μισά του χρόνου γύρνα το ταψί έτσι ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα το παστίτσιο. Αν σου φαίνεται ότι πάει να καεί από πάνω κάλυψε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και συνέχισε το ψήσιμο έτσι.
Βγάλε από τον φούρνο. Άφησέ το για 20-25 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψεις.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις