Η συνταγή από τη Barilla

Πώς μπορείτε να απολαύσετε μία μακαρονάδα με «θαλασσινό» άρωμα αν ακολουθείτε vegan διατροφή;

Η συνταγή από τη Barilla αποτελεί μια εναλλακτική φτιαγμένη με σάλτσα με βάση την τομάτα και μια ποικιλία από ξηρούς καρπούς και φύκια για να μιμούνται τις γεύσεις της θάλασσας.

Υλικά:

Υλικά

320 γρBarilla® Spaghetti No.5
150 γρΚάσιους, μουλιασμένα και στραγγισμένα
2Φύλλα φύκια nori, σκόνη
120 mlVegan λευκό κρασί
20 γρΚάπαρη
15 γρΣταφίδες
20 γρΚουκουνάρι
250 γρΠελτέ τομάτας
15 γρΚρέμα μουστάρδας
Νερό Kombu
10 γρΦύκια kombu
1,5Λίτρο νερό
150 γρΤομάτες, χωρίς σπόρους και κομμένες σε λωρίδες
40 mlΈξτρα παρθένο ελαιόλαδο (EVOO)
1Σκελίδα σκόρδο
1Ματσάκι βασιλικό, χοντροκομμένο
Αλατοπίπερο
Λάδι τσίλι ή θρυμματισμένες νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Εκτέλεση

  • Μουλιάζετε μια νύχτα ή βράζετε τα κάσιους για 30 λεπτά. Κόβετε τα κάσιους σε κύβους 1 εκ.
  • Μουλιάζετε τα kombu φύκια σε νερό για 30 λεπτά σε μια κατσαρόλα με 1,5 λίτρο νερό. Ανάβετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30 λεπτά για να πάρετε τον ζωμό kombu.
  • Σοτάρετε το σκόρδο στο λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα μουλιασμένα ή βρασμένα κάσιους, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και την κάπαρη. Συνεχίστε να προσθέτετε έως και 4 κουτάλες νερό Kombu ενώ μαγειρεύετε.
  • Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
  • Σουρώνετε τα ζυμαρικά, τα προσθέτετε στη σάλτσα και τα σοτάρετε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις