Τα «μυστικά» για να μη μαυρίζουν οι μπανάνες

Δείτε τους τρόπους ώστε να τις διατηρήσετε
Ανάλογα με το στάδιο ωρίμανσής τους όταν τις αγοράζετε, οι μπανάνες θα διατηρηθούν στον πάγκο της κουζίνας σας από δύο έως έξι ημέρες.
Αν έχετε πάντα μπανάνες στην κουζίνα σας, αξίζει να επενδύσετε σε μια θήκη με γάντζο. Έτσι μπορείτε να μειώσετε την πιθανότητα για μαύρα σημάδια, κάτι που συμβαίνει όταν οι μπανάνες βρίσκονται η μία πάνω στην άλλη. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να τις κρατήσετε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, καθώς η θερμότητα από τον ήλιο μπορεί να τις κάνει να ωριμάσουν γρήγορα.
Οι κομμένες μπανάνες αποχρωματίζονται γρήγορα, επομένως είναι καλύτερο να αποφύγετε να τις κόψετε μέχρι να είστε έτοιμοι να τις φάτε. Ωστόσο, αν τις ραντίσετε με λίγο χυμό λεμονιού το οποίο μειώνει τα επίπεδα του pH θα σταματήσουν να μαυρίζουν. Ακολουθώντας το κόλπο με το λεμόνι, βάλτε τες στο ψυγείο, είτε τυλιγμένες σε πλαστική μεμβράνη είτε σε αεροστεγές δοχείο ή σακούλα αποθήκευσης τροφίμων. Αποθηκευμένες με αυτόν τον τρόπο, οι κομμένες μπανάνες μπορούν να παραμείνουν φρέσκες για τρεις έως τέσσερις ημέρες.
Μπορείτε να αποθηκεύσετε τις μπανάνες στο ψυγείο. Απλώς έχετε κατά νου ότι το δροσερό, ξηρό κλίμα επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσης, γι’ αυτό και οι μπανάνες δεν διατηρούνται στο ψυγείο στο σούπερ μάρκετ. Έτσι, αν βάλετε πράσινες, άγουρες μπανάνες στο ψυγείο, είναι πιθανό να παραμείνουν έτσι. Επιπλέον, η πολύ νωρίς τοποθέτηση μιας μπανάνας στο ψυγείο μπορεί πραγματικά να καταστρέψει τα φρούτα σταματώντας τη διαδικασία ωρίμανσης και κάνει τις μπανάνες να έχουν πικρή γεύση.
Επίσης μπορείτε και να τις καταψύξετε. Απλώς φροντίστε να περιμένετε μέχρι να ωριμάσουν τελείως καθώς το κρύο της κατάψυξης θα σταματήσει τη διαδικασία ωρίμανσης τους. Είναι καλύτερο να ξεφλουδίσετε και να κόψετε τις μπανάνες σε φέτες πριν τις καταψύξετε, ώστε να είναι εύκολο να τις δουλέψετε όταν είστε έτοιμοι να τις χρησιμοποιήσετε.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις