Εύκολα και υγιεινά σνακ για να δώσετε στα παιδιά σας μαζί στο σχολείο

Οι γονείς, όπως είναι λογικό, φροντίζουν για την καλή διατροφή των παιδιών τους, όχι μόνο στο σπίτι, αλλά και στο σχολείο. Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που δίνουν το καθημερινό… ταπεράκι του παιδιού μαζί του κάθε πρωί, ήδη από το νηπιαγωγείο.

Πολλές φορές όμως παιδεύονται για το τι να ετοιμάσουν, ώστε να ικανοποιήσει γευστικά το παιδί, αλλά και να λάβει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία του.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικές συνταγές που βρήκαμε, για το καθημερινό “ταπεράκι της μαμάς” για το σχολείο.

3+2 εύκολες συνταγές σνακ για τα μικρά παιδιά

Ρυζοκεφτέδες

2 κούπες leftover ρύζι
1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
1 κούπα mozzarella τριμμένη
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κούπες τριμμένη φρυγανιά ή ψωμί
2 κουταλιές κορν φλάουρ
λάδι για τηγάνισμα

-Σε μεγάλο μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά και πλάσε μπαλίτσες ρυζιού.

-Σε ένα μικρότερο μπολ βάλε το κορν φλάουρ και μια κούπα νερό, ανακάτεψε τα καλά.

-Βούτηξε τις μπαλίτσες στο μίγμα νερού & κορν φλάουρ και μετά πανάρισέ τες.

-Τηγάνισέ τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Μπισκότα με βρώμη & σταφίδες

1 κούπα νιφάδες βρώμης
1 κούπα αλεύρι ολικής
1 κουταλάκι baking powder
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι κανέλα
50 γρ μέλι
50 γρ καστανή ζάχαρη
1 βανιλίνη
90 γρ λάδι καρύδας ( ή άλλο φυτικό βούτυρο)
70 γρ σταφίδες

-Σε μια κατσαρόλα θα βάλεις το λάδι καρύδας, την ζάχαρη, το μέλι και το αλάτι.

-Σε ένα άλλο μπολ θα προσθέσεις όλα τα άλλα υλικά και μόλις λιώσουν η ζάχαρη και το μέλι θα τα ρίξεις μέσα και αυτά.

-Με το χέρι θα ανακατέψεις καλά και θα φτιάξεις μια σκληρή ζύμη.

-Ζυμώνεις μπαλίτσες και τις τοποθετείς στο μεγάλο ταψί του φούρνου αφού το έχεις στρώσει με λαδόκολλα.

-Ψήνεις τα μπισκότα βρώμης σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 15- 17 λεπτά στους 180 βαθμούς σε αέρα.

-Μόλις ψηθούν περίμενε 10 λεπτά να κρυώσουν καλά και μετά μπορείς να δοκιμάσεις.

-Θα τα αποθηκεύσεις σε καλά κλεισμένο κουτί για αρκετές μέρες και θα τα απολαύσεις με μαρμελάδα ή σπασμένα μέσα σε γάλα ή χυμό όπως τρώμε τα δημητριακά.

Wrap με σπανάκι

1 φλ. (30g) σπανάκι
2 αυγά
60g cottage cheese
Τριμμένο καρότο
Τομάτα
Αβοκάντο
Αλάτι
Πιπέρι

– Σε ένα multi προσθέτουμε το σπανάκι, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας πράσινος χυλός.
– Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές.
– Τοποθετούμε στο εσωτερικό cottage cheese, τριμμένο καρότο, τομάτα και αβοκάντο και τυλίγουμε.

Σάντουιτς με αβοκάντο hummus 

2 φέτες ψωμί ολ. άλεσης
1/2 φλ. ρεβίθια βρασμένα
1/2 αβοκάντο μικρό και ώριμο
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 κ.γλ. μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Τομάτα

– Ρίχνουμε στο multi τα ρεβίθια, το αβοκάντο, το χυμό λεμονιού, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
– Τοποθετούμε το hummus ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμιού, προσθέτουμε τομάτα και έτοιμο το sandwich.

Κέικ λεμόνι

170γρ. total 0% (γίνεται και με 2% και με 5%)
2 αυγά
1/3 κούπας μέλι
2 κ.σούπας σπόρους τσία
1/4 κ.σούπας σκόνη τζίντζερ
1/2 κ.σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
1 1/2 κ.σούπας baking powder
1/2 κούπα αλεσμένη βρώμη ολικής
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης ή αλεύρι αμυγδάλου
Χυμό από 2 λεμόνια
Ξύσμα λεμονιού (όσο σας αρέσει)

Ψήνουμε στους 180 για περίπου 23’ ανάλογα τον φούρνο.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις