Η λίστα του Taste Atlas

Στην πρώτη θέση με τους καλύτερους ξηρούς καρπούς στον κόσμο κατέταξε το φυστίκι Αιγίνης, το Taste Atlas.

Στη δεκάδα φιγουράρουν ακόμη δύο ελληνικές ποικιλίες, το φυστίκι των Μεγάρων και το κελυφωτό φυστίκι Φθιώτιδας στις θέσεις 9 και 10 αντίστοιχα.

Το Taste Atlas αναφέρει για το φυστίκι Αιγίνης:

«Αυτό είναι μακράν το πιο διάσημο ελληνικό φυστίκι. Αυτό το καταπληκτικό φυστίκι παράγεται από την ποικιλία Αιγίνης, η οποία καλλιεργείται παραδοσιακά στο νησί της Αίγινας από τα τέλη του 19ου αιώνα. Η πρώτη φυτεία φυστικιών ιδρύθηκε το 1896 από τον Νικόλαο Πέρογλου, ο οποίος έφερε τους ξηρούς καρπούς από τη Συρία. Οι καιρικές συνθήκες και η σύσταση του εδάφους δίνουν σε αυτά τα φυστίκια ένα αναγνωρίσιμο άρωμα και γεύση, για τα οποία θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο. Η περίοδος συγκομιδής ξεκινά τον Αύγουστο, όταν οι ξηροί καρποί συλλέγονται με μακριά τυλιγμένα ραβδιά που χρησιμοποιούνται για να χτυπήσουν τα κλαδιά χωρίς να καταστρέψουν το δέντρο».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις