Μία τέλεια και πολύ απλή συνταγή για vegan μαγειρίτσα, που αξίζει να δοκιμάσετε

Μία διαφορετική παραλλαγή της αγαπημένης μαγειρίτσας, η οποία παραδοσιακά τρώγεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση, είναι η vegan μαγειρίτσα.

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας δίνει μία τέλεια και πολύ απλή συνταγή για vegan μαγειρίτσα, που αξίζει να δοκιμάσετε.

Συνταγή για Vegan μαγειρίτσα

Υλικά

250 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε χοντρά κυβάκια

250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε χοντρά κυβάκια

250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα στη μέση

300 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες

100 γρ. ρύζι καρολίνα

100 γρ. μαρούλι, χοντροκομμένο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο

1500 ml ζωμό λαχανικών

100 γρ. ταχίνι

Χυμό από 2 λεμόνια

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τα μανιτάρια σε δύο δόσεις. Σοτάρουμε, μέχρι να χρυσαφίσουν, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα, χωρίς να την καθαρίσουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Έπειτα, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το ζωμό λαχανικών, το ρύζι, το μαρούλι και το φρέσκο κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ταχίνι και το χυμό λεμόνι.

Με μια βαθιά κουτάλα παίρνουμε λίγο από το ζεστό ζωμό μέσα από την κατσαρόλα, τον αδειάζουμε μέσα στο μπολ με το ταχίνι και το λεμόνι και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα του μπολ μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον άνηθό, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε εκ νέου και σερβίρουμε τη vegan μαγειρίτσα ζεστή.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις