Το μιλφέιγ της… τεμπέλας: Πανεύκολο, έτοιμο σε 10 λεπτά
Δείτε τη συνταγή
Έτοιμο σε μόλις 10 λεπτά, με αφράτη και γευστική κρέμα.
Με την παρακάτω συνταγή θα έχετε το πιο εύκολο και γρήγορο μιλφέιγ.
Υλικά
3 πακέτα γαλέτα (cream crackers)
1200 ml γάλα
200 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
40 γρ αλεύρι
40 γρ κόρν φλάουρ
6 κρόκοι αυγών
70 γρ βούτυρο παγωμένο
Για τη σαντιγί
600 ml κρέμα γάλακτος 35%
3 κτσ ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα
Γαλέτα τριμμένη (cream crackers)
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά.
Στη συνέχεια το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει και να γίνει μια πηχτή κρέμα.
Όταν δέσει αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε λίγο στην άκρη.
Σε ένα τετράγωνο πυρέξ ή ταψί στρώνουμε μια στρώση από γαλέτες.
Απλώνουμε την κρέμα προσεκτικά -όχι με δύναμη γιατί θα μας χαλάσει το σχέδιο στις γαλέτες (cream crackers).
Στη συνέχεια προσθέτουμε άλλη μια στρώση με γαλέτες.
Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να χτυπήσουμε τη σαντιγί.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, την απλώνουμε πάνω στην τελευταία στρώση με γαλέτες που κάναμε.
Τέλος τρίβουμε γαλέτες από πάνω από την σαντιγί και κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις