Το NJV Athens Plaza ανανεώνει τα γλυκά του και υποδέχεται τον Pastry Chef Νίκο Τσόλη
Δείτε μερικές από τις γλυκιές γεύσεις που δημιούργησε
Το NJV Athens Plaza, μέλος της Preferred Hotels and Resorts, καλωσορίζει στην ομάδα του τον καταξιωμένο Pastry Chef Νίκο Τσόλη, ο οποίος αναλαμβάνει την «γλυκιά κουζίνα» του εμβληματικού ξενοδοχείου.
Η πορεία του Νίκου Τσόλη στην ζαχαροπλαστική ξεκίνησε το 2012 εργαζόμενος στο εστιατόριο Σπονδή ως μαθητής. Εκεί ήταν που το μικρόβιο της γαστρονομίας εισέβαλε για τα καλά μέσα του. Είχε την τιμή να συνεργαστεί με αρκετούς σεφ με αστέρια Michelin και να ταξιδέψει στην Γαλλία για να δει από κοντά όλα όσα θαύμαζε από βιβλία και διαδίκτυο.
Γυρίζοντας στην Αθήνα δεν έχασε καθόλου χρόνο και ξεκίνησε να φτιάχνει το δικό του εργαστήριο στο σπίτι του για να μπορεί να κάνει όλες τις δοκιμές και τους πειραματισμούς που επιθυμούσε. Αγαπημένα του υλικά είναι η σοκολάτα και το αλεύρι.
Η επαγγελματική του πορεία συνεχίστηκε σε ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία και εστιατόρια της Ελλάδας όπως στο Lycabettus restaurant στην Σαντορίνη, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στο Σύνταγμα και στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens στη Βουλιαγμένη.
Μερικές από τις γλυκιές γεύσεις που δημιούργησε για το NJV Athens Plaza είναι:
- Éclair Caramel: Εκλερ με κρέμα καραμέλας, καραμέλα βουτύρου βουτηγμένο σε magnum καραμελωμένης λευκής σοκολάτας.
- Tiramisu Pistachio: Savoiardi σιροπιασμένα με εσπρέσο και λικέρ καφέ, κρέμα φιστίκι και μους μασκαρπόνε με πάστα από φιστίκι Αιγίνης.
- Basque Cheesecake: Βανίλια-Μαρμελάδα Μύρτιλο και μοσχολέμονο
- Soft Cookies pistachio: Λευκή και καραμελωμένη σοκολάτα, πραλίνα φιστίκι
- Mousse Vanille Μαδαγασκάρης: Τραγανή βάση καρύδας, μαρμελάδα από κόκκινο ροδάκινο, πραλίνα αμυγδάλου και ροδάκινα περασμένα στην σχάρα
Ο Νίκος Τσόλης δηλώνει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza. Θέλω να δημιουργήσουμε γλυκά που θα σου προκαλούν συναισθήματα και θα ξυπνούν γλυκές αναμνήσεις. Μαζί με τον Executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου να χτίσουμε μια ομάδα που αγαπάει να δημιουργεί, να παίζει με τις ύλες και οι φιλοξενούμενοι και οι εκλεκτοί πελάτες μας να μας επιλέγουν διότι γεύονται ξεχωριστές γεύσεις και υφές, δημιουργίες ζαχαροπλαστικής φτιαγμένες με ιδιαίτερη φροντίδα και με τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά».
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις