Τι αναφέρει το άρθρο του CNBC

«Από τα φασόλια μέχρι τα χόρτα, υπάρχουν πολλά τρόφιμα που συνθέτουν την παραδοσιακή διατροφή των ανθρώπων εδώ στο νησί, που ανήκει σε μια χούφτα από περιοχές στον κόσμο όπου οι άνθρωποι τείνουν να ζουν περισσότερο».

Αυτό αναφέρει στο CNBC η κ. Diane Kochilas η οποία περνά περίπου το μισό χρόνο στην Ικαρία και διευθύνει μια σχολή μαγειρικής έξω από το σπίτι του χωριού της.

Στην κορυφή της λίστας των παραδοσιακών συστατικών, σύμφωνα με την ίδια, βρίσκεται το μέλι. Το αγνό, παχύρρευστο, νόστιμο μέλι που παράγουν οι ντόπιοι μελισσοκόμοι του νησιού. Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, περιέχει άφθονα αντιοξειδωτικά και βοηθά το σώμα να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου. Στην Ικαρία, θεωρείται ένα από τα μυστικά συστατικά του νησιού για μακροζωία και πολλοί Ικαριώτες ξεκινούν την ημέρα τους με μια κουταλιά.

Καταναλώνεται ως λαϊκό φάρμακο για τον βήχα και τον πονόλαιμο. Ένας φίλος της Kochilas είχε πει ότι στα 90 του ο συνδυασμός μελιού, φασκόμηλου ή τσαγιού του βουνού, τζίντζερ και σκόρδου ήταν η «πενικιλίνη» της γενιάς του. Οι γέροντες του νησιού υποστηρίζουν χιουμοριστικά μάλιστα ότι είναι το Viagra της φύσης. Είναι επίσης ένα βασικό συστατικό στην κουζίνα, με την εξαιρετική, σύνθετη και υπέροχα γλυκιά γεύση του.

«Όταν βρίσκομαι στις ΗΠΑ, ψωνίζω ελληνικό μέλι είτε σε τοπικά καταστήματα τροφίμων της Ελλάδας και της Μέσης Ανατολής είτε μέσω διαδικτύου. Ξεκίνησα μάλιστα να πουλάω ικαριώτικο μέλι στο δικό μου site» υπογραμμίζει και επισημαίνει πως για όσους φυσικά δεν το προτιμούν σκέτο, υπάρχει μία σειρά από τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το απολαύσετε στην καθημερινότητά τους.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις